En reiseguide om Lanzarote

Slider

[6] [top] [slider-top] [Reisetips]

Castillo Del Aguila

Det lille fortet, Castillo del Aguila, er et av de få eksemplene på militær arkitektur på Kanariøyene. Du kan besøke det sør på øya, ved Playa de las Coloradas. Man antar at Castillo del Aguila ble konstruert rundt 1742 som en del av Lanzarotes forsvar mot barbarerne som herjet Europa på den tiden. Det lille fortet befinner seg på den sydlige delen av øya, nær den kjente stranden Playa de las Coloradas på Papagayo-kysten.

Om Castillo del Aguila

Det var nok ikke bare enkelt på være et lite øysamfunn på den tiden hvor havet ikke bare var en kilde til næring og handel, men også var en evig trussel i form av sjørøverlignende angrep. Det lille fortet ble konstruert som en del av forsvaret av de sydlige delene av Lanzarote, like ved den vakre stranden Playa de las Coloradas. Det er vanskelig å forestille seg krigslignende tilstander når man spaserer på den gylne sanden i disse billedskjønne omgivelsene. Castillo del Aguila hadde kapasitet til 10 soldater, to kanoner og lettere artilleri. Fortet, som er formet som et rundt tårn, inneholdt et soverom til soldatene, tre oppholdsrom der man holdt vakt, samt flere mindre rom der våpen og kanonmaten ble oppbevart. Fra toppen av fortet kunne man holde godt øye med de mange buktene og strendene langs Papagayo-kysten, samt havområdene rundt. Takket være den spesielle vindebroen, er tårnet umulig å komme seg inn i når porten er stengt fra innsiden. Dessverre kan man ikke per dags dato gå inn i fortet. Det er stengt for besøkende, i påvente av at fortet skal rehabiliteres på innsiden.

Fantastisk utsikt

Historie-entusiaster, lokale som utenlandske, har lenge levd i håpet om at man en dag skal kunne få se hvordan soldatene som holdt til der hadde det inne i det lille, sirkulære bygget. Det er heller ikke blitt gjort noen rehabiliteringer av de ytre delene av Castillo del Aguila. Det er likevel i relativt god stand og er en populær attraksjon blant besøkende, som hvert år lar seg fascinere av den spennende historien og den fantastiske utsikten. Uttrykket «om veggene kunne snakke» får en helt spesiell mening i denne sammenhengen. Det er spesielt populært å ta turen hit på ettermiddagen og se solen gå ned bak naboøya Fuerteventura. De gylne strendene og det asurblå havet danner et perfekt bakteppe for et uforglemmelig besøk til denne delen av Lanzarote.

Hvordan ta seg til Castillo del Aguila

Den nærmeste landsbyen til Castillo del Aguila er Playa Blanca. Den populære turistbyen ligger ved stranden med samme navn, ved foten av vulkanfjellet Montaña Roja. De fleste som besøker Castillo del Aguila velger å bo her, noe som plasserer dem sentralt i forhold til de fleste severdighetene i området. Om du flyr til hovedflyplassen på Lanzarote, har du rundt en halvtime med bil foran deg. Følg indikasjonene mot landsbyen Yaiza, så mot Playa Blanca til du kan se skilter med påskriften Castillo del Aguila. Det er ganske enkelt å finne parkering i området, du kan for eksempel sette fra deg bilen ved parkeringsplassen til den nærliggende stranden Playa de las Coloradas og gå det siste stykket opp mot fortet. Det er naturlig nok gratis å besøke tårnet, men i visse deler av året kan man måtte betale en «inngangsbillett» for å kjøre inn på det vernede området rundt Papagayo-kysten. Da vil du i tillegg ha fritt leie til å tilbringe dagen på alle de nærliggende strendene, som særlig i pent vær er vel verdt et besøk.
Reiseglad? Del Med Andre :