En reiseguide om Lanzarote

Slider

[6] [top] [slider-top] [Reisetips]

Puerto del Carmen en flott ferieby på Lanzarote

Det eldste feriestedet på Lanzarote heter Puerto del Carmen. Turismen tok først av i 1970 og er fortsatt veldig sterk den dag i dag. Takket være det faktum at Puerto del Carmen har et stort utvalg av hotel, restauranter, butikker og lange strender, som den med det selvforklarende navnet Playa Grande. Samt et stort utvalg av leilighets komplekser som tilbyr overnatting uten å ødelegge utsikten mot havet, da ingen av disse er bygd høyere enn palmene på Lanzarote. Puerto del Carmen ligger omlags ti minutters kjøring fra flyplassen ved Arrecife, og kan best forklares som en seks kilometer lang sandstrand, med byen liggende på oversiden av veien, men ikke så langt innover. Byen var som de fleste byer på Lanzarote, en gang i tiden en fiskelandsby, og den gamle havnen er fortsatt et vakkert skue, med noen av de beste fiskerestaurantene på øya.

Strendene i Puerto del Carmen, har som ellers på Lanzarote den karakteristiske svarte lavasanden, men har fått miljøbetegnelsen som kjennes igjen med de blå flaggene. Dette kjennetegner strender som er ved godt hold når det kommer til renslighet og miljøvennlighet. Havet her er temmelig rolig til å være på Kanariøyene, og egner seg meget bra til svømming og andre typer av vannsport. Det finnes også flere dykkesentere med base i Puerto del Carmen, og har du muligheten kan dykking på Lanzarote absolutt anbefales. En utflukt under vann gir deg opplevelser og minner for livet. Andre sportsaktiviteter inkluderer; haifisketurer, windsurfing, sykling, tennis, vannscutere og en golfbane er under bygging like utenfor byen.

Hvis du tenker på å handle med deg noe hjem, er det i Puerto del Carmen som på resten av Lanzarote og Kanariøyene, alltid sjekk at du får det du kjøper. Husk på at mange ting som en del elektroniske artikler er omtrent like billig hjemme, og du er da sikret en vel så god garanti. På det nye shopping senteret Biosfera finner du uansett mange gode tilbud, og pengene dine får her ben å gå på. Lunch og middag nyter du på en av de over hundre forskjellige restaurantene og spisestedene som byen kan by på. Her finnes noe for enhver lommebok og smaksløk. Kanariske tapasretter kan kanskje best oppleves på en av de lokale barene, og ellers som nevnt finner du mange gode spisesteder ved den gamle havnen i gamlebyen.

Byen har blitt et fast tilholdssted for mange norske turister, og endel har også valgt å bosette seg her, mange i hvert fall på vinterstid. Det finnes en norsk sjømannskirke her, og her finner du et bredt utvalg av norske nyheter og du kan også få en kopp med norsk kaffe. Dette er uansett et flott feriested og Puerto del Carmen bør i høyeste grad vurderes for din neste reise til Lanzarote. Du kan her bestille Siste liten-tilbud på hoteller i Lanzarote.
Reiseglad? Del Med Andre :