En reiseguide om Lanzarote

Slider

[6] [top] [slider-top] [Reisetips]

Windsurfing på Lanzarote

Den milde solrike klimaet, det varme vannet, vinden og bølgene gjør Lanzarote til et topp reisemål for brettseilere og surfere fra hele verden. Lanzarote med sin plassering midt i Atlanterhavet har en perfekt setting for windsurfere. Fra april til september blåser passatvinden regelmessig, mens om vinteren er vinden mer skiftende og kan variere litt i styrke. Lanzarote har også en utmerket infrastruktur med mange fasiliteter for turister som ikke surfer.

Stranden Las Cucharas ved Costa Teguise, er det mest kjente stedet for windsurfing på Lanzarote. Det er veldig populært ettersom passatvindene blåser sidelengs her, noe som er spesiellt bra for windsurfing. Det er ikke uten grunn at det blir arrangert world cup her. Her kan du også finne de største windsurfingskolene på øya, dersom du er ny i gamet og ønsker bra opplæring.

Las Cucharas og rett ved stranden er et ideelt område for nybegynnere, spesielt om morgenen når vinden er lettere. Når du kommer litt lengre ut, er det et grunt rev til venstre der bølgene fort kan bli 2 eller 3 meter høye. Litt mer erfarne surfere vil nyte surfing i midten av revet, eller nærmere kysten der bølgene bryter bratt, mens mindre erfarne surfere fortsatt kan trene ved siden av skjæret på litt "flatere" vann.

Hvis du er en god og erfaren windsurfer og har deg eget utstyr, er Lanzarote full av veldig gode steder for windsurfing. Jameos del Agua ligger nordøst på øya eller så har du Famara på vestkysten. Jameos del Agua er uten tvil et av de tøffeste stedene å surfe på Lanzarote og er virkelig en plass for den teknisk dyktige. Bølgene brytes i flere deler over det vulkanske revet. La Santa på vestkysten tilby en lun lagune for nybegynnere. Matagorda ligger rett nord for Puerto del Carmen, og har også gunstige forhold med flatt vann som passer for nybegynnere.

Planlegger du en ferietur til Lanzarote som inkluderer windsurfing, husk at det blåser mest på sommeren fra mai til september. God Ferie!
Reiseglad? Del Med Andre :