En reiseguide om Lanzarote

Slider

[6] [top] [slider-top] [Reisetips]

Arrecife hovedstaden på Lanzarote

Hovedstaden på Lanzarote heter Arrecife, og mange som besøker øya glemmer at denne byen er verdt et besøk i løpet av ferien. Her finner du en litt mere moderne utgave av Lanzarote, en livlig havneby med omlag 60.000 innbyggere, noe som er omtrent halvparten av de som bor på øya. Arrecife har flotte strender, mange grønne lunger, koselige promenader, et pulserende natteliv og mange muligheter for shopping.

Ettersom Arrecife allerede var bygd lenge før César Manrique begynte å forme utbyggelsen ellers på øya, har ikke hovedstaden så mange innslag av kunstnerens verk. Men dette er en vanlig liten storby, hvor mange av innbyggerne jobber på turistområder enten nord eller sør for byen. Du finner ikke så mange blokkbebyggelser her, som kan være vanlig i andre spanske storbyer, men mer av de lave bygningene som kjennetegner Lanzarote.
 

Arrecife har den største fiskehavnen på Kanariøyene, og det var det som i 1852 gjorde at byen ble utpekt som hovedstad etter Teguise. Castillo San Gabriel er en over 400 år gammel festning og ble brukt for å forsvare seg mot pirater. Det samme gjelder Castillo San Jose. Begge er i dag gjort om til museum. Den flotte kirken San Ginés bygget med vulkansk stein, er også verdt et besøk. Her ligger det også 2 markeder, et med frukt og grønnsaker, og et fiskemarked.

Fra kirken ned mot sjøen kommer du til et stort torg. Dette området skiller seg ut fra resten av Arrecife ettersom dette er den eneste delen av byen César Manrique har satt sitt preg på. Her er en fin plass å avslutte dagens opplevelser. Du ser et mangfold av barer, restauranter, souvenir-butikker, masse palmer og en nydelig utsikt over mange av de små båtene som dupper i havet utenfor stranden. God ferie til Lanzarote!
Reiseglad? Del Med Andre :