En reiseguide om Lanzarote

Slider

[6] [top] [slider-top] [Reisetips]

Costa de Papagayo

Den sydlige kystlinjen på Lanzarote består av vakre, gylne strender og den perfekte muligheten til å nyte en dag med sol og bad. Denne delen av Lanzarote er fortsatt ikke så kjent blant turistene. Siden klimaet på Kanariøyene er mildt og fint året rundt, kan du fint besøke denne delen av øya, også utenfor den mest aktive turistsesongen. De gyldne strendene setter kulissene for en perfekt dag med sol og bad.
 

Om Papagayokysten

Kystlinjen som er kjent som Costa de Papagayo består av seks vakre strender med Punta Papagayo i midten. Playa Mujeres er den største og mest besøkte, tett etterfulgt av Playa de las Coloradas. Ved denne sistnevnte stranden finner du også et av de få hotellene i området, Sandos Papagayo Arena Hotel. Videre langs kysten sørover ligger Playa de las Ahogaderas og Playa de la Cera, samtlige vest for Punta Papagayo. Playa Caleta de Congrio og Playa de Puerto Muelas ligger lengre øst. Den gylne sanden og det turkise havet skaper det perfekte bakteppet for å nyte de varme solstrålene og det tempererte badevannet som Lanzarote tilbyr.

De majestetiske klippene danner bukter og strender i nesten 2 kilometer nedover kysten. Vannet er stille og med lite bølger og på en klar dag kan du skimte naboøyene Fuerteventura og Lobos i horisonten. Det finnes ikke mye mer i området enn en campingplass og en og annen strandbar, så husk å ta med rikelig med drikke, niste og en parasoll du kan søke ly under om solen blir for sterk midt på dagen. Husk også solkrem med høy faktor. Området er vernet og du bør være ekstra påpasselig med å ta med deg alt skrot og søppel som en dag på stranden kan bringe med seg.

Hvordan ta seg dit

Det som kanskje er det aller beste med strendene i denne skjærgården er at de frekventeres mest av lokale og ikke fullt så mye av turister som i mer kjente byer på Lanzarote. Om sommeren er der riktig nok mange som velger å ta seg turen for å nyte solen, men resten av året er området bort i mot folketomt. Det ligger nok i kortene at området før eller senere vil bygges ut og gjøres mer tilgjengelig for turisme, så det gjelder å besøke Costa Papagayo før den tid. Akkurat nå har de fleste hotellene i nærheten beliggenhet ved Playa Blanca, men du kan enkelt ta deg til Costa Papagayo derfra. Mange velger å gå til fots eller sykle den korte veien, men bil er nok det mest praktiske alternativet. Vær forberedt på å betale en «inngangsbillett» på 3 euro per person for å komme inn på området.

Parkeringsplassene lengst fra havet er naturlig nok enklest å parkere på, da de fleste ønsker å gjøre gåturen fra bilen så kort som mulig. Mange ankommer også strendene ved hjelp av båt. Fra Playa Blanca eller Marina Rubicón kan du bli med en «båt-taxi» med glassbunn til strendene i området. Båten har glassbunn slik at du hele tiden kan følge med på det submarine livet, uten selv å måtte hoppe i vannet. Du kan velge å bli med båten langs hele kysten, eller ta deg i land når du ser en strand der du vil tilbringe resten av dagen. Du kan avtale opphenting senere på dagen når du har blitt mett på sol og strandliv. Costa de Papagayo er som skapt for en avslappende dag med lek på land og i vann, samme hvilken av de flotte strendene du velger å besøke.
Reiseglad? Del Med Andre :