En reiseguide om Lanzarote

Slider

[6] [top] [slider-top] [Reisetips]

Familieferie i Playa Blanca

Helt sør på ferieøya Lanzarote finner du det fotte feriestedet Playa Blanca. Med sine langrunne strender, egner dette reisemålet seg ypperlig for barnefamilier, som lengter etter en avslappende tur til sol og sommer. Stranden her kan egentlig minne litt om den ved Alcudia på Mallorca, bare litt mindre. Her finner du hyggelige hotel, gode restauranter, og mye annet som du behøver for å kunne slappe av i fredelige omgivelser. Playa Blanca er ennå ikke det mest besøkte reisemålet på Lanzarote, men kan fort bli det om fler og fler får opp øynene for dette fantastiske stedet.

Playa Blanca var en gang en liten fiskehavn. De siste årene har feriestedet utviklet seg til den nest største byen på Lanzarote. Playa Blanca er veldig populær blant familier på grunn av sin størrelse og familievennlige strender. To nye strender ble nylig lagt til Playa Blanca, for å gjøre opp for mangelen på plass på den viktigste sentrale stranden. Langs pent vedlikeholdte gater, finner du et godt utvalg av butikker, restauranter og klubber.

Det er tre strender i området og Playa Blanca er den lengste. Denne er plassert mot foten av byen ved havnen. For å dekke etterspørselen som sagt, har det blitt laget to nye strender, i vest Playa Flamingo og i øst Playa Dorada. Strendene her har fantastisk utsikt over Fuerteventura, med gul sand,  et rolig og glitrende vann for sikker bading og masse vannsport aktiviteter.

Hvis du ønsker deg et litt mer tilbaketrukket privatliv,  bør du prøve de naturskjønne strendene i Punta del Papagayo, som er i nærheten av Playa Blanca området i sør. Papagayo stranden er allment ansett for å være den beste naturlige stranden på øya. Strendene i dette området er populære både blant dykkere og de som bruker snorkel. Siste liten-tilbud på hoteller i Lanzarote kan du bestille her.

Dette er et feriested som er stille og rolig, men et godt utvalg av restauranter og spisesteder finner du på det lille torget bortenfor havnen. Her får du fantastisk sjømat sammen med kanariske spesialiteter som papas arrugadas, små kokte poteter i havsalt, med en saus som er til å dø for. Selv om dette er en ferieby beregnet på familier, finnes det også noen barer i dette koselige området. For en avslappende ferie i vannkanten, kan Playa Blanca på Lanzarote absolutt anbefales!
Reiseglad? Del Med Andre :