En reiseguide om Lanzarote

Slider

[6] [top] [slider-top] [Reisetips]

Jameos del Agua, spennende grotter

Jameos del Agua er kanskje det fremste turistsenteret og utfluktsmålet på Lanzarote. Det ble bygget av Jesus Soto og Luis Morales i 1968 etter en idé av Cesar Manrique, og ble fullført i 1987 med bygging av auditoriet. Los Jameos del Agua akkurat som La Cueva de Los Verdes, ble dannet av lavastrøm fra utbruddet av vulkanen Monte Corona. Dersom du ønsker å vite litt mer om vulkaner og deres dannelse på Lanzarote, samt hvilke prosesser som dannet øya, kan du besøke museet Casa de Los Volcanes. Det er åpent hver dag mellom 11 og 18.

Tilbake til Jameos del Aqua. Denne grotten bør absolutt besøkes på din neste ferie til Lanzarote. Inngangen til restauranten går opp en liten steintrapp, hvor du etterhvert kommer inn i en stor grotte på over 1000m2. Her er det 20 meter under taket, som flere steder slipper inn lys fra solen, noe som sørger for det fantastiske dyrelivet her. De mest kjente skapningene, er nok albinokrabbene som bor i innsjøen her. De kan ikke se, og bor normalt sett 1000 meter under havflaten. Selve innsjøen har saltvann, og følger tidevannet opp og ned.

Lenger inn i denne fantastiske grotten, er det store saler som er omgjort til barer, diskoteker og et voldsomt auditorium, som kan ta i mot opptil 600 personer. Her holdes det av og til konserter, noe som du bør prøve å få med deg en gang. Den mystiske stemmningen her inne kan ikke forklares med ord, men må oppleves. Midt i mellom disse siste grottene ligger det et nydelig basseng, som du kan se på bildet over her. 

Jameos del Aqua ligger på nordsiden av Lanzarote, rett ovenfor den lille landsbyen Arrieta. Åpningstider hver dag mellom 10.00 og 18.30, samt 19.30 til 02.00 på tirsdag, fredag og lørdag. Det nærmeste feriestedet er Costa Teguise, og du passerer også kaktusparken på vei nordover. Disse to utfluktsmålene kan gjerne kombineres for å få en heldagsutflukt. God tur til Lanzarote!
Reiseglad? Del Med Andre :