En reiseguide om Lanzarote

Slider

[6] [top] [slider-top] [Reisetips]

Cueva de los Verdes

Et annet utfluktsmål du må besøke på din neste ferie til Lanzarote, er de opplyste lavagrottene Cueva de los Verdes. Disse underjordiske grottene eller tunellene var i tidligere tider urbefolkningens hemmelige gjemmested for pirater. 

I 1964 ble disse modernisert og det finnes nå guidede turer for turister. Turen er ca. 2 kilometer lang og tar mellom 40 og 50 minutter. Ta med deg gode sko og har du litt klaustrofobi er ikke dette en egnet tur, da det kan bli veldig trang under bakken her. Åpningstider er mellom 10 og 18, og det koster 8 Euro å få en guidet tur (på spansk eller engelsk). 

Cueva de los Verdes er en av de lengste vulkanske tunellene i hele verden, og er som Jameos del Agua et del av en 6 kilometer langt lavarør som ble dannet for omlag 3.000 år siden, da vulkanen Montaña La Corona hadde utbrudd. I motsetning til mange andre turistattraksjoner på Lanzarote, er ikke Cueva de los Verdes bygget om noe særlig. Den største jobben har blitt gjort med å skape det fantastiske lyssystemet som lyser opp grottene her. 

Hvis du er ute etter en heldagsutflukt kan en tur til Cueva de los Verdes gjerne kombineres med et besøk til Jameos del Agua og kanskje også Kaktusparken på Lanzarote, som du passerer på vei sørfra. Dette er absolutt et sted å besøke hvis du vil vite litt mer om den vulkanske delen av øya, husk bare å ta med fotoapparatet. God ferie til Lanzarote!
Reiseglad? Del Med Andre :