En reiseguide om Lanzarote

Slider

[6] [top] [slider-top] [Reisetips]

Playa Honda

playa hondaPlaya Honda er Lanzarotes nest største by. Den har mer å by på enn Arrecife Airport og shopping. Du kan blant annet nyte en flott promenade og stranden i La Concha. Strandpromenaden i Playa Honda forbinder Arrecife og Puerto del Carmen. Her møter du mange som nyter livet enten til fots eller på sykkel. Det er flere gode restauranter og tapasbarer langs promenaden, så her kan du både se og bli sett.

Midt i smørøyet

Med sin strategiske posisjon midt på øya er Playa Honda et ideelt sentrum for shopping og forretningsvirksomhet. Byen har gode kollektive transportforbindelser til resten av øya i tillegg til et herlig strandområde. Etter hvert som befolkningen øker, er det mange som flytter fra Arrecife og inn til Playa Honda. Boligmarkedet er følgelig presset og prisene har steget tilsvarende. Særlig i La Concha med sin fantastiske strand kan du se noen imponerende hus. Området er sentrum for små bedrifter og industri i tillegg til varehus og kjøpesentra. I og med at Playa Honda ligger så sentralt, kort vei både til flyplass og med tilgang til sjøen, er byen et livlig senter og samlingspunkt på øya.

Shopping

Det største innendørs kjøpesenteret er Deiland Shopping Centre. I tillegg finner du et stort Hiper Dino supermarked og Garden Centre, Congelados Roper og AfricaMar. Hit er det populært å dra for å handle fersk fisk, kjøtt, frukt og grønnsaker. Om du er ute for å finne ut av hva du ennå ikke er sikker på du vil prioritere, kan du stanse på Mega Centro. Her har de det meste, enten det er dagligvarer, elektriske artikler, hageutstyr, leker, kjøkkenutstyr og ting og tang til huset ellers og masse mer. Et godt råd: Lag deg en oversikt over hva du er ute etter og hvor du finner de ulike butikkene i tillegg til å forsikre deg om at du treffer riktig med hensyn til åpningstider.

Strender i Playa Honda

De er to strender som ligger i Playa Honda. Den ene er Playa Honda Beach, og den strekker seg langt og går langs hele den populære promenaden. Stranden er 1900 meter lang og har en dybde på 85 centimeter. Sjøen er rolig, så her er det trygt, og sanden er middels gylden. Den andre stranden er Guacimeta. Den strekker seg rundt flystripen, og du kan se på flyene som tar av og lander over hodet på deg. Mange naturister trives her, men stranden er ikke klassifisert som naturiststrand. Sanden er finkornet. Stranden er 1 kilometerlang og 40 centimeter dyp. Også her er sjøen rolig.

Ut for å spise

Det er ikke vanskelig å finne steder å spise på i Playa Honda. Om du går på Deiland Centre og foretrekker Burger King eller KFC om du vil ha noe enkelt og kjapt, og i tillegg er det selvsagt en masse barer og mindre steder som tilbyr burgere, tapas og sandwiches mellom kjøpesenteret og stranden. Vil du spise litt bedre, er det mange restauranter som tilbyr utmerket mat. L’Opera, Churrasqueria El Buey Bueno og Emmax er noen av våre favoritter. Alle har sine spesialiteter.

Bank

Bankene er som regel oppe fra åtte om morgenen til to om ettermiddagen. Noen banker er også åpne om kvelden og lørdag formiddag (kun på vinteren).
Reiseglad? Del Med Andre :