En reiseguide om Lanzarote

Slider

[6] [top] [slider-top] [Reisetips]

Dykking på Lanzarote

Fine temperaturer året rundt, kombinert med et utrolig undervannsliv, gjør Lanzarote til en av de beste dykkedestinasjonene i verden. Kanariøyene er velsignet med varme temperaturer både over og under vann hele året. I tillegg finnes det et rikt sub-akvatisk liv, som gjør at spesielt Lanzarote har blitt en populær destinasjon for dykkere fra fjern og nær.

Hundrevis av steder å dykke

Det beste med Lanzarote er selvfølgelig at du slipper å fryse i vannet, nesten uansett når i sesongen du dykker. Det varme vannet har også gitt liv til et utrolig mangfoldig økosystem under overflaten. En annen grunn til at Lanzarote har blitt et ettertraktet sted å dykke er det klare vannet. Du vil oppleve relativt klar sikt helt ned til 30 meter. Samme hvilket dyktighetsnivå du befinner deg på, kan du finne det perfekte dykkealternativet for deg på Lanzarote. Der finnes flere dykkerskoler i området som kan hjelpe deg med kurs og utstyr. Her kan du ta dykkersertifikat for nybegynnere, videreutvikle dine talenter og bli med på ekskursjoner til destinasjoner som kun de lokale kjenner til. Det finnes rundt 100 ulike steder for dykking på Lanzarote.

Det mest kjente og mest besøkte stedet heter Puerto del Carmen og er verdenskjent for sitt rike utvalg av planter, fisker og andre sjødyr, samt sitt imponerende undervannslandskap. På øya finnes det også flere undervannsreservater med vernede områder, som for eksempel Reserva Marina del Archipiélago Chinijo, som også er Europas største. En annen utrolig opplevelse er å dykke i den tjue meter lange lavatunnelen ved Montaña Amarilla. Du kan også dykke i grotter, et annet geologisk resultat av gamle vulkanutbrudd, og se dyr og planter man ikke finner andre steder i verden. Et utrolig utvalg av ulike dykkeekskursjoner og fantastiske opplevelser venter deg på Lanzarote.

Dykkerskoler og instruktører

Om du er en erfaren dykker behøver du ikke kontakte en dykkerskole for å utforske livet under vann på Lanzarote. Likevel er det utrolig nyttig å ha en lokalkjent dykker sammen med seg, som kan styre deg inn på de beste områdene og vise deg de ulike dyreartene. Enkelte steder er uoversiktlige for de som ikke kjenner området, særlig der det finnes grotter og tunneler. For deg som ikke har mye erfaring med dykking, er det smart å ta kontakt med en av de mange sertifiserte dykkerskolene. Da kan du føle deg sikker, samtidig som du får oppleve verdener under vann med en kunnskapsrik guide.

Om du allerede har bestilt hotell i en av de mange feriebyene kan du spørre i turistinformasjonen om de kan gi deg kontaktinformasjon til de beste dykkerskolene. Se etter dykkerinstruktører med godkjente sertifiseringer og lang erfaring med dykking i området, så er du garantert den beste opplevelsen. Det kan også være smart å velge en skole med instruktører som gir kurs på et språk du forstår og er komfortabel med. Det er tross at viktig at du forstår alle instruksjonene til punkt og prikke.
Reiseglad? Del Med Andre :