En reiseguide om Lanzarote

Slider

[6] [top] [slider-top] [Reisetips]

Teguise (den gamle hovedstaden)

Teguise var den gamle hovedstaden på Lanzarote fram til 1852, og har blitt et av de største turist og kulturelle sentre på øya. Byens gater med sine palasser, klostre og torg vitner om en lang historie. Teguise ligger i sentrum av Lanzarote, 10 kilometer fra kysten og 220 meter over havet.

Hvis du besøker et av de kjente feriestedene som Puerto del Carmen eller Costa Teguise, og har lyst til å oppleve et av de beste markedene på Lanzarote, bør du reise til Teguise på en søndag. Her finner du det største markedet på Lanzarote, med all slags varer til rimelige priser.

Markedet blir holdt hver søndag morgen mellom 9 og 14, og tiltrekker seg alltid massevis av folk. Her får du kjøpt håndverk, tekstiler, kunst, dekorasjoner og forskjellige kuriositeter. Det er det perfekte stedet å kjøpe med seg gaver eller souvenirer, husk bare å prute. Men markedet er også et sted for show, musikk og artister. Trommeshowet i Teguise på søndager er nesten verdt turen alene.

I tillegg til markedet har Teguise også andre severdigheter som Santo Domingo museet, den gamle festningen Santa Barbara eller den vakre kirken Nuestra Señora de Guadalupe. Det er også mange små hyggelige kafeer, hvor det passer godt med en tapas eller to. Byen er annerkjent som en av de eldste byene på Kanariøyene, og passer godt for en utflukt hvis du har fått nok av stranden en dag. God ferie til Lanzarote!
Reiseglad? Del Med Andre :