En reiseguide om Lanzarote

Slider

[6] [top] [slider-top] [Reisetips]

El Golfo en grønn lagune

Et annet utfluktsmål du bør besøke på din neste ferie til Lanzarote er El Golfo. Dette er et naturlig amfiteater som ligger åpent ut mot havet, og som ble dannet av vulkanutbrudd i 1730. Lagunen som fyller bunnen av dette halvsirkelformede krateret, er et resultat av flom, og den grønne fargen er fra alger som lever i lagunen. Denne innsjøen har blitt erklært et naturreservat, og det er derfor ikke lov til å bade her. El Golfo ligger på den sørlige delen av øya i kommunen Yaiza. Landsbyen El Golfo finnes du noen meter unna lagunen, hvor du kan slappe av på noen av restaurantene som vender mot sjøen med en fantastisk utsikt.

Landsbyen El Golfo har muligens den høyeste konsentrasjonen av fiskerestauranter på Lanzarote. Av denne grunn er det et perfekt sted for en søndagslunsj, og veldig mange av de lokale tar turen hit i helgene. Det er hyggelig å spasere litt langs bryggekanten for å bestemme seg for hvilken restaurant du vil besøke. Det var snakk om å rive disse flotte spisestedene for kort tid tilbake, ettersom de egentlig ligger for nærme havet, men de er nå fredet. Flere av restaurantene ligger så nære havet, at du kan observere personalet vaske og sløye lunsjen din ved vannet, til stor glede for måkene som kommer for å hjelpe til med å rydde opp.

Det finnes også et veldig lite hotell her, hvis du trives såpass godt at du vil overnatte. El Hotelito del Golfo, eller på norsk det lille hotellet ved golfen, har 9 rom, et lite svømmebasseng og en egen restaurant. Et koselig sted å tilbringe natten i dette vulkanskapte landskapet.

Du kan gå opp en bakke fra landsbyen for å få en fin utsikt over stranden og den grønne lagunen. Turen er litt bratt, men er vel verdt det for utsikten over byen, havet og det uvanlige landskapet er virkelig spektakulært. På vei opp gjennom landsbyen vil du få tilbud om å kjøpe grønne bergarter som inneholder mineralet olivin. Det er dette sammen med algene som gir vannet den spektakulære grønne fargen som det har. God ferie til Lanzarote!
Reiseglad? Del Med Andre :