En reiseguide om Lanzarote

Slider

[6] [top] [slider-top] [Reisetips]

Strender på Lanzarote

Lanzarote er en liten øy med store kontraster. Strendene her er alt fra hvite sandstrender på nordsiden av øya, til de sorte lavastrendene på for eksempel Playa Quemada. Denne voldsomme kontrasten finner du bare på Lanzarote. Her er noen av de mest kjente strendene på Lanzarote:

Costa Teguise ligger oppe på nordøst-siden av øya, og Las Cucharas er den største stranden her. Det blåser ikke like mye her som på surfestranden i Famara, men en del prøver seg på windsurfing her. Costa Teguise er et populært feriested på Lanzarote, så det kan av og til bli trangt om plassen på stranden.

Playa Blanca er kanskje det feriestedet med de beste strendene på Lanzarote. Papagayo stranden ligger en kort spasertur unna selve byen, og er manges favoritt med sin gyldne sand. Playa Flamingo og Playa Dorada ligger litt nærmere sentrum, og her er begge nylig blitt pusset opp med bedre moloer.

Puerto del Carmen med sin hovedstrand Playa Grande, har også nylig fått oppgradert strandpromenaden. Her bruker det også å være fullt av folk i sesongen. Hvis du vil til en litt mindre strand, kan Playa Chica på vei mot flyplassen anbefales, med et godt utvalg av forskjellige vannsports-aktiviteter.

Famara på nordsiden av Lanzarote er kanskje mest kjent som surfestranden. Her er det ofte overskyet, og det blåser nesten alltid. Denne stranden egner seg ikke så godt til bading, men her er det alltid fullt av windsurfere eller andre som er glad i bølger.

Arrecife som er hovedstaden på Lanzarote, har en nydelig gylden strand med flotte palmer. Ved El Reducto som den heter ligger det massevis av barer og kafeer, hvor du kan ta en pause med noe kaldt å drikke. Stranden er relativt stor, og det blir ikke like fullt med folk her vanligvis.

Dette er bare litt av hva du finner av strender på denne fantastiske Kanariøya. Leier du bil for en dag finner du mange flere og sikkert din egen favoritt. God ferie til Lanzarote!
Reiseglad? Del Med Andre :