En reiseguide om Lanzarote

Slider

[6] [top] [slider-top] [Reisetips]

Haria med tusen palmer

Haria er den kommunen som ligger lengst nord på Lanzarote, og samtidig den mest østlige på Kanariøyene. Stedet blir av de lokale omtalt som dalen med over 1.000 palmer, og er overraskende grønt hvis du sammenligner med feriestedene lengre syd på øya.

Her finner du de kjente attraksjonene Mirador del Rio, Cueva de los Verdes, Jameos del Agua eller fjellene ved Famara. Akkurat som ellers på Lanzarote er også Haria preget av César Manrique sine kunstverker, og han flyttet hit og levde sine siste år i Haria.

Ettersom du sansynligvis kommer til å bo på sydsiden av Lanzarote når du er på ferie, anbefales det å leie en bil når du reiser til Haria. En bra dag å reise til Haria kan være på lørdager, når det er marked i byen. Dette er et mye mindre marked i forhold til hva du kan oppleve i Teguise på sødager, og det er også forholdvis mye mindre turister her. Her kan du få kjøpt med deg mange håndlagde ting som duker, klær, smykker og keramikk i bra kvalitet.

Du finner også et lite kunstgalleri i Haria, La Galeria El Aljibe de Haria. Dette ligger i en gammel vanntank, midt i mot rådhuset ved torget i byen og har sporadiske utstillinger. Ta deg ellers tid til å vandre litt i gatene, og ta i mot atsmosfæren på et av torgene i byen, med en ettermiddagskaffe i denne hvitmalte byen.

Legenden forteller at det i gamle dager ble plantet en palme for hver jente som ble født, og to for hver gutt. Om dette stemmer eller ikke spiller egentlig ingen rolle, men mange palmer har det i alle fall blitt opp gjennom årene i Haria. Den kanariske forfatteren Alberto Vazquez omtaler Haria slik; "Uten tvil det vakreste stedet på Lanzarote, om ikke i hele verden" God ferie til Lanzarote!
Reiseglad? Del Med Andre :