En reiseguide om Lanzarote

Slider

[6] [top] [slider-top] [Reisetips]

La Graciosa

På din neste ferie til Lanzarote bør du absolutt ta turen over til naboøya La Graciosa. Du kommer deg hit med båt og turen tar ikke mer enn ca 15 minutter fra Orzola lengst nord på Lanzarote. Denne lille Kanariøya har ingen hoteller og er egentlig ikke beregnet for turisme, men over 200.000 personer besøkte øya i fjor, samtlige på dagsturer fra Lanzarote.

Caleta del Sebo heter landsbyen du ankommer på La Graciosa, og her bor omlag 600 personer hvor de fleste lever av fisking. Men turismen har såklart tatt sitt inntog også på La Graciosa, og du får selvfølgelig kjøpt med deg en souvenir eller to. Men det er nok ikke så mange som reiser hit på grunn av shopping.

Som sagt finner du ingen store hoteller på La Graciosa, og nesten heller ingen biler eller veier. Noen få Jeeper kan du treffe på, men dette er ingen øy hvor du kan kjøre en rundtur med leiebil. Får du lyst til å overnatte her, finnes det noen få pensjonater i Caleta del Sebo i ganske enkel standard. Kanskje den beste måten å se seg om på La Graciosa, er å sette seg på sykkelsetet og utforske øya på to hjul. Du får leid en sykkel for 50 kroner dagen, og dette er en utmerket måte å komme seg rundt på. Øya er ikke mer enn 27 km2 stor, så du rekker å se det meste fra en dag på sykkelen.

La Graciosa er også kjent for sitt klare vann, hvite sand og gode bølger. Dette har gjort at vannsporter som dykking og surfing har blitt populært på denen lille Kanariøya. Neste gang du reiser til Lanzarote, ikke glem å ta turen over til La Graciosa. God ferie!
Reiseglad? Del Med Andre :