En reiseguide om Lanzarote

Slider

[6] [top] [slider-top] [Reisetips]

Surfestranden Famara

Den lille byen Famara nordvest på Lanzarote arrangerer flere store surfekonkurranser, men er mye mer enn bare et paradis for surfere. På grunn av beliggenheten til Famara blåser det ofte her, og det blir en god del bølger, noe som gjør at stranden er helt suveren for de som holder på med surfing.

Windsurferne trives godt her også, men de fleste av dem finner du på den østlige delen av Lanzarote, for eksempel ved Costa Teguise. Men det er ikke bare brettsurfere som trives på Playa de Famara eller Caleta de Famara som det egentlig heter, de som holder på med Kitesurfing ser også ut til å stortrives i Famara.

Fjellene bak stranda her er de høyeste på Lanzarote, og skaper et flott scenario for de som bare vil ligge å sole seg og slappe av. Denne stranden egner seg dårlig for vanlige svømmere eller de som bare vil bade litt, og det er ofte rødt flagg her på grunn av bølgene.

Hvis du vil overnatte i Famara, er de fleste av stedene i grei standard. Dette er også en av landsbyene på Kanariøyene som ikke har blitt innvadert av hoteller selv om den ligger ved stranda, så om du trives såpass godt at du vil bli noen dager, så er ikke det så merkelig. Selve landsbyen inneholder noen gode fiskerestauranter, et par surfebutikker og et supermarked.

Famara er definitivt ikke et vanlig chartermål, men for de som ønsker en spennende og fantastisk natur, eller bare er ute etter et sted som har husket sine røtter så er det verdt et besøk. På grunn av sin avsidesliggende beliggenhet på nordsiden av øya bør du leie en bil for å komme deg til Famara. God tur til Lanzarote!
Reiseglad? Del Med Andre :