En reiseguide om Lanzarote

Slider

[6] [top] [slider-top] [Reisetips]

Mirador del Rio

Et av de flotteste stedene for å ta bilder på Lanzarote er på utkiktsposten Mirador del Rio. Punktet ligger 479 meter over havet, og herfra kan du nyte en fantastisk utsikt over øya La Graciosa, samt de litt mindre øyene Alegranza og Montaña Clara. 

Stedet ble bygget i 1974 av kunstneren César Manrique, som har laget utrolig mye av de skulpturene du kan se rundt omkring på Lanzarote. Mirador del Rio er bygget i den samme stilen som mye av det andre han har laget. Her finnes en liten bar og restaurant, en souvenir butikk og utkiktsplatået som er bygget inn i lavafjellet her.

Mirador del Rio har vært en utkikspost i flere hundre år. Mirador betyr jo også dette på spansk. For så langt tilbake som 400 år siden, ble stedet brukt av spanjolene for å kikke etter mauriske pirater som av å til plyndret Lanzarote. Dette pågikk i nesten 200 år, og i 1898 ble det bygget et lite fort med kanoner her, da Spania kriget mot USA om Cuba.

Dette er nok ikke et sted du bør besøke om du lider av høydeskrekk, men er du på jakt etter en flott arkitektonisk utbyygning bør du absolutt ta en tur. Mirador ble en slik suksess, at César Manrique gjentok bedriften på La Gomera hvor han laget Mirador del Palmajero.

Åpningstider er hver dag fra 10.00 til 18.00, og det koster ca 40 kroner å komme inn, men den utsikten du kan oppleve er helt klart verdt prisen. God ferie til Lanzarote, og glem ikke fotoapparatet!
Reiseglad? Del Med Andre :