En reiseguide om Lanzarote

Slider

[6] [top] [slider-top] [Reisetips]

La Geria på Lanzarote

De litt merkelige vingårdene ved La Geria på Lanzarote, er et beskyttet område som er en del av World Heritage Site. Her blir det brukt gamle tradisjonelle måter for vindyrking, hvor enkle vinstokker er plantet i disse gropene du kan se på bildet ved siden av. Disse gropene er omlag 4 meter brede, mellom 2 og 3 meter dype og omkranset av steiner som blant annen skal beskytte mot vinden. Teknikken er utviklet for å samle nedbør og duggen som kommer om natten, noe som gjør at det faktisk er mulig å produsere god vin i disse tørre områdene.

All vindyrking på Lanzarote mottar subsidier, og er en del av Denominacion de Origen de Vinos de Lanzarote. Vinen som blir laget her holder høy klasse, og det kommer overaskende på en del, som aldri trodde Kanariøyene var i stand til å produsere god vin, på grunn av det tørre klimaet på øyene. Vinen som blir laget i La Geria er en såkalt Malvasia, og omlag 3/4 av all vin som blir produsert på Lanzarote er av denne sorten. Men også andre viner som vanlig rød og hvit lages også på dette flotte reisemålet.

La Geria ligger omtrent midt på Lanzarote, og kan være et fint stoppested hvis du er på vei til nasjonalparken Timanfaya. De mange bodegaene som ligger her tilbyr smaksprøver, og selger også vinflasker som kan være en fin souvenir å ta meg seg hjem fra ferien. Ta gjerne turen innom La Geria på din neste ferie til Lanzarote, for å oppleve noen vingårder litt utenom det vanlige!
Reiseglad? Del Med Andre :