En reiseguide om Lanzarote

Slider

[6] [top] [slider-top] [Reisetips]

Kaktusparken Jardin de Cactus

På din neste ferie til Lanzarote bør du absolutt ta et besøk til kaktusparken Jardin de Cactus. Denne parken var det siste mesterverket til kunstneren og byplanleggeren César Manrique. Du kan her oppleve over 10.000 forskjellige kaktuser i parken som ble åpnet i 1991. Det finnes utrolige 1.400 forskjellige sorter av kaktuser her, fra Kanariøyene, Amerika og Madagaskar. Kaktusparken ligger på nordseiden av Lanzarote, mellom stedene Mala og Guatiza, og er åpen alle dager mellom klokken 10.00 og 17.45. Det koster kun 5 euro for inngangsbilletter til kaktusparken.

Parken befinner seg i et vulkansk krater, og en gammel vindmølle ligger på den ene siden av parken. Her produseres fortsatt Gofio, en gammel rett på Kanariøyene som lages av hvete og mais. Blir du sulten av slikt, finnes det også en liten restaurant inne i parken, med enkle retter og litt drikke. Du behøver ikke å være redd for å ikke finne fram hit, da en 8 meter høy skulptur av en kaktus pryder inngangspartiet til parken.

Alt som du ser i kaktusparken på Lanzarote er gjort av César Manrique, og som mye annet av det han har laget på ferieøya, er også dette et mesterverk. Den botaniske delen er laget ved hjelp av den botaniske eksperten Estanislao Gonzales Ferrer, som har gjort kaktusparken til et meget interessant skue for nyskjerrige besøkende.

Hvis du ønsker å besøke denne parken, har de fleste charterselskapene organiserte turer hit, eller du kan leie bil for en dag, hvis du vil ta utflukten på egenhånd. Det nærmeste feriestedet med hoteller er Costa Teguise. God tur til Lanzarote!
Reiseglad? Del Med Andre :