En reiseguide om Lanzarote

Slider

[6] [top] [slider-top] [Reisetips]

Fakta om Lanzarote

Lanzarote er den østligste av Kanariøyene, og kommer på tredjeplass når det kommer til antall tilreisende turister til øya, slått av Tenerife og Gran Canaria. Lanzarote ligger litt over 100 kilometer fra kysten av Afrika, og cirka 1.000 kilometer fra fastlandet i Spania. Lanzarote har også noen mindre øyer som tilhører, hvor den mest kjente kanskje er La Graciosa. Det mange kanskje ikke vet er det ligger fire andre mindre øyer her, som også er tilknyttet Kanariøya. Montaña Clara, Isla de Lobos, Alegranza, Roque del Este og del Oeste heter disse mindre øyene som ikke har noen fastboende personer. Totalt er øya litt under 900 kvadratkilometer stor, og huser omlag ett 140 tusen innbyggere. 

Lanzarote tilhører provinsen Las Palmas de Gran Canaria, sammen med naboøya Fuerteventura, og har syv forskjellige kommuner; Arrecife, Teguise, San Bartolome, Haria, Tias, Yaiza og Tinajo. For mange er Lanzarote kjent som vulkanøya, ettersom det er vulkanutbrudd som førte til at landskapet har blitt slik det er i dag. Sist gang det var et vulkanutbrudd på Lanzarote, skjedde helt tilbake i 1824. Siden det regner relativt sjelden på Lanzarote, er naturen ganske uforandret siden den tid.

Turismen er en av de viktigste inntektskildene man har på øya, og de mest besøkte feriestedene er; Puerto del Carmen, Costa Teguise og Playa Blanca. Flere millioner turister kommer på besøk til Lanzarote hvert år, og disse kommer i hovedsak fra England, Tyskland, Italia, Holland og Skandinavia. César Manrique er nok den mest kjente personen fra Lanzarote. Kunstneren har laget de fleste skulpturene du kan se på øya, samtidig som han var å bestemte utbyggingen av de fleste turiststedene. Noe som førte til at de fleste hotellene og andre bygninger, sjelden er bygget høyere enn palmene på øya. Et utfluktsmål som nesten er obligatorisk på dette reisemålet, er nasjonalparken Timanfaya. Sport og spesiellt windurfing er populære aktiviteter, da det ofte blåser litt her, noe som skaper ypperlige forhold for de som bedriver denne sporten.

Klimaet er ypperlig for personer som ønsker seg til syden for å bade og sole. Temperaturen ligger på mellom 17 og 25 grader i snitt hele året, og det er mellom 7 og 11 soltimer nesten hver eneste dag. Et glimrende reisemål hvis strand og sol står på agendaen når reisemål blir bestemt!
Reiseglad? Del Med Andre :