En reiseguide om Lanzarote

Slider

[6] [top] [slider-top] [Reisetips]

Nasjonalparken Timanfaya

En utflukt som bør være obligatorisk på din neste ferie til Lanzarote, er nasjonalparken Timanfaya. Dette er et vulkanlandskap du kanskje ikke har sett noen annen plass tidligere. De to siste store utbruddene som formet parken til å bli slik den er i dag, skjedde i 1730 og 1736. En del av området her kan egentlig kategoriseres som et månelandskap, og det er sikkert ikke uten grunn at NASA har brukt bilder fra Timanfaya i opplærings-programmet for astronauter.

Hvis du vil styre dagen selv kan det være greit å leie en bil for en dag, eller så finnes det mange organiserte turer med guide, som du kan bestille på hotellet eller via reiseselskapet ditt. Hvis du ankommer med bil, så vil du allerede ved den store parkeringsplassen kunne se eksempler på vulkansk aktivitet. Her er det små hull i bakken, og bare noen få meter nedenfor holder temperaturen over 400 grader. Hvis du for eksempel heller litt kaldt vann ned i et av disse hullene, vil du øyeblikkelig få se en geysir stige til værs. Finner du en tørr kvist og kaster nedi, vil den ta fyr med det samme.

Flere har sagt at maten ikke er den beste her oppe, men et besøk til restauranten El Diablo bør du absolutt ta. Her lager de typisk Kanarisk mat, kun ved hjelp av varmen fra vulkanen, såkalt geotermisk varme. Denne restauranten ble laget av Lanzarotes store sønn César Manrique og egner seg bra til en lunsj et et fortryllende landskap. Husk at matserveringen slutter klokken 15, så ikke planlegg noen middag her.

Disse brannfjellene eller som de heter på spansk Montañas del Fuego, er fortsatt aktive vulkaner, men det skal ikke være noen stor fare for et utbrudd i nærmeste framtid. Glem for all del ikke fotoapparatet ditt når du skal besøke Timanfaya, da du vil kunne ta med deg magiske bilder hjem. God ferie til Lanzarote.
Reiseglad? Del Med Andre :