En reiseguide om Lanzarote

Slider

[6] [top] [slider-top] [Reisetips]

Yaiza en vakker landsby

Yaiza har faktisk flere ganger blitt kåret til den vakreste byen i hele Spania, og du må nesten reise dit for å forstå hvorfor. Denne feriebyen ligger ikke ved kysten, men litt inn på øya, og har en innbydende ro over seg. Her finner du palmer, blomster og små hvitmalte hus tett omslynget i hverandre. Du kan her oppleve en ekte kanarisk atmosfære, slik det var før turistenes inntog til Lanzarote.

Yaiza grenser til nasjonalparken Timanfaya, og har til og med et eget vindistrikt. Den gode vinen Geria produseres her, og en tur innom en av bodegaene for prøvesmaking er vel nesten obligatorisk. Hvis du vil ha en litt annerledes sydenferie, kan et opphold i Yaiza anbefales på det sterkeste. En såkalt ruralferie kan oppleves her, og overnattingen kan skje på det storslåtte godset Finca de las Salinas. Star Tour arrangerer reiser hit, og dette er ikke noe vanlig hotell. Dette var egentlig en gammel bodega fra 1700-tallet, og er omgjort til et hotell i meget høy standard.

Andre landlige hoteller i Yaiza er Casa de Hilario og La Casona de Yaiza. Om du ikke vil bo her under din ferie på Lanzarote, men heller vil bo i nærheten av strendene, er dette uansett et hyggelig utfluktsmål. Enten om du kombinerer det med en dagstur til Timanfaya, eller om du vil nyte en rolig dag i avslappende omgivelser. Som sagt har denne landsbyen ved gjentatte anledninger fått priser for å være en av de flotteste byene i Spania. Hvis du setter deg ned med en cafe con leche på en av de små barene ved torget, og trekker inn atmosfæren rundt deg, forstår du raskt hvorfor. Bestill Hotell i Yaiza.

Den flotte kirken er også verdt et besøk, det finnes noen små kunstgallerier her og hvis du er på utkikk etter lokal kanarisk mat, har Yaiza det som ofte kalles for den beste restauranten på Lanzarote. La Era heter stedet som kan by på de mest fantastiske kjøttretter. Her får du kanarisk mat på sitt beste, og selve godset restauranten ligger i er verdt et besøk i seg selv. God tur til Lanzarote.
Reiseglad? Del Med Andre :