En reiseguide om Lanzarote

Slider

[6] [top] [slider-top] [Reisetips]

Tahíche en kunstnerby på Lanzarote

Tahíche er en liten landsby på Lanzarote, som ligger omtrent midt i mellom de mer kjente byene Arrecife og feriestedet Teguise. Byen er kanskje mest kjent for en av de mest berømte personene fra øya, nemlig César Manrique. Han var en kunstner og en arkitekt, som har laget mye av det du ser rundt omkring på øya. Alt i fra skulpturer, malerier og han var også med som utvikler når turistområdene ble utbygd. Hjemmet hans i Tahíche er i dag gjort om til et museum, og tar i mot mange turister hvert år, som er interesert i mer enn bare sol og strand.

Selve huset til César Manrique ser ikke så overveldende ut fra utsiden, det er hvitmalt med tredører som mange andre hus på ferieøya, med noen palmer plassert i hagen foran huset. Det var han som kom på ideen om at ingen hus bør være høyere enn palmene, og det er selsagt også tilfellet her. Men det er først når du kommer inn at du forstår dyktigheten til kunstneren. Huset er bygget oppe på en lavastrøm, og vinduet mot baksiden er formelig bygget rundt lavaen, som nesten renner inn i huset. Hagen og bassenget er bygget slik at du av og til kan lure på om du er inne i huset eller ute i hagen.

Men Tahíche er også mer enn bare hjemmet til César Manrique. Her finner du en gammel restaurant som heter Los Aljibes. Restauranten serverer ikke mat lenger, men er gjort om til et kultursenter med forskjellige utstillinger og arrangementer. Det finnes også en liten vulkanpark i Tahíche, med nydelig utsikt ned mot Costa Teguise.

Når din utflukt til Tahíche nærmer seg slutten, kan det være godt å sette seg ned på en av serveringsstedene i byen. Café Aloe kan anbefales for å slukke tørsten, eller bare for å nyte utsikten over byen. På ditt neste besøk til Lanzarote bør du absolutt ta en tur innom denne flotte byen. Lei gjerne bil for en dag, da det gjør det enkelt å komme seg dit. God Ferie!
Reiseglad? Del Med Andre :