En reiseguide om Lanzarote

Slider

[6] [top] [slider-top] [Reisetips]

Costa Teguise en grønn oase på Lanzarote

Costa Teguise på Lanzarote er et avslappende feriested litt nord for hovedstaden Arrecife. Her finner du flotte strender, en behagelig atmosfære og store og fine grøntområder som gjør dette til et supert reisemål. Du finner også et bredt utvalg av vannsport som windsurfing, dykking, seiling og havfiske her. Kanskje den beste golfbanen på Lanzarote med sine 3500 palmer, ligger bare 2 kilometer unna.  At det bare er en 20 minutters tur fra flyplassen, skader heller ingenting. Costa Teguise ble bygd opp for turisme på slutten av 70-tallet, og har hele tiden gjennomgått renovasjon, og fremstår i dag som et moderne turistmål.

Værmessig holder det et jevnt godt klima hele året, og det kan blåse litt mer her enn andrre plasser på øya. Det forklarer jo også hvorfor det er et stort windsurfing-miljø her, men spesiellt på sommeren er det godt med en ekstra bris. Mye av aktivitetene i Costa Teguise kretser rundt den fine og lyse stranden, og fra mange av hotellene her, kan man gå rett ut på sanden. Bortsett fra windsurfing, som det også finnes skoler for, er dette området godt egnet for syklister og joggere. Et badeland finnes også, noe som er veldig populært blant den yngre garde.

Hvis du vil handle litt mens du er på ferie her, er shoppingsenteret Toca stedet å gå til. Her finnes det som på de fleste andre stedene på Kanariøyene et bredt utvalg av elektroniske artikler, smykker og massevis av souvenirer i alle prisklasser. Noen restauranter som fint kan anbefales er; Casa Luis med gode tapasretter, Isla Bonita med sine nydelige retter fra havet og Villa Toledo med sin fantastiske utsikt over Atlanterhavet. Et litt mer spesiellt alternativ er den belgiske restauranten Oscars. Her får du servert nudler med reker, sursøt fisk og vaflene til dessert er en selvfølge ved hvert besøk. Hotell i Costa Teguise finner du her.

Costa Teguise er også et bra utgangspunkt hvis du vil reise litt innover på Lanzarote med leiebil. Den gamle hovedstaden Teguise, ligger omlag 15 minutter unna med bil. Her er det hver søndag et pulserende marked, med allslags produkter å få kjøpt. Nasjonalparken Timanfaya er også en flott opplevelse, hvor du får et innblikk i at dette faktisk er en vulkanøy. Restauranten på toppen her, griller maten din kun ved hjelp av vulkanvarmen, noe som bør oppleves. Alt i alt er dette et frodig og værsikkert reisemål, som bør vurderes foran din neste ferie til Lanzarote.
Reiseglad? Del Med Andre :