En reiseguide om Lanzarote

Slider

[6] [top] [slider-top] [Reisetips]

Montaña Roja

Montaña Roja er et vulkanfjell på Lanzarote som er enkelt å bestige og som belønner deg med fantastiske utsikter over de nærliggende områdene. Vulkaner er ikke hverdagskost for oss nordmenn, så om du besøker vulkanøya Lanzarote, bør en tur til dette fjellet absolutt være på listen din over ting å se og gjøre. Det er en tur som passer for hele familien og utsikten er uforglemmelig vakker.

Om Montaña Roja

Det første som slår en når det er snakk om vulkaner er selvfølgelig om vulkanen fortsatt er aktiv. Denne 196 meter høye vulkanen har ikke hatt utbrudd på flere hundre år og regnes ikke som en aktiv vulkan på noen slags måte. Det som står igjen av lavamassene, som en gang flommet ut fra jordens indre, er et lett fjell som er lett å bestige, og på toppen et enormt krater. Turen opp kan gjøres til fots, eller på sykkel. Stien er godt sikret og i god stand. Et besøk til Montaña Roja er ypperlig for hele familien, inkludert barn og eldre. Stigningen er relativt slakk og du vil uansett ønske å stoppe flere ganger underveis for å beundre den fabelaktige utsikten. Underveis vil du se sporene etter de som har tatt turen før deg, i form av små tårn og inskripsjoner i steinene langs stien. Grunnet oksideringen av steinartene har denne landmassen takket være tidens tann blitt farget rød. Kontrastene mot det asurblå havet og den hvite stranden ved bunnen er imponerende. Glem for all del ikke å ta med deg kamera!

Hvordan ta seg dit

Fjellet befinner seg helt sør på Lanzarote og du kan følge skiltingen til stranden Playa Blanca, som ligger ved foten av fjellet. Allerede herfra kan du starte turen. Der finnes muligheter for parkering i området og også fra denne etappen er det godt skiltet mot «El Vulcán» - vulkanen. Ta deg opp forbi hotellet Islas Paradise og fortsett opp gaten, som pussig nok er oppkalt etter fedrelandet, Calle Noruega. Når du kommer opp til telefonmastene er det lett å finne stien som tar deg opp mot vulkanfjellet. For en noe kortere tur, kan du kjøre opp til bebyggelsen som ligger litt lengre opp i fjellet, Jardines del Sol. Også her kan du finne parkering og indikasjoner opp mot det røde fjellet. Det er enkelt å få øye på stien som ligger til høyre for vulkanen. Følg den oppover til du når det store krateret. Søkket i fjellet er imponerende, med en dybde på over 50 meter. Krateret måler rundt 350 meter i diameter og det anbefales at du tar turen rundt hele formasjonen for å kunne nyte utsikten fra alle kanter.

Verdt å vite

Hele øya er fredet av Unesco og satt på verdensarvlisten takket være sin unike sammensetning av vulkanske bergarter. Vis respekt hvor enn du går og unngå all slags forsøpling. Som nevnt, er turen opp enkel og passende for alle aldre. Vær likevel påpasselig med hvor du setter føttene. Hold deg til stien og se opp for løse steiner og aske, som kan gjøre det lett å trå feil eller skli. Det finnes ikke skygge på veien opp, så ha på løse, ledige klær og ta med nok å drikke. Ha med deg en kartbok, så vet du hva du ser fra toppen. De mest kjente landemerkene å få med seg er den vakre stranden Playa Blanca (med flere gode hotell bra plassert) det sydligste punktet på øya, Punta Papagayo, naboøyene Fuerteventura og Lobos i horisonten og fyrtårnet på Punta Pechiguera.
Reiseglad? Del Med Andre :